Budoucnost webu turistickestitky.cz

Re: Budoucnost webu turistickestitky.cz

Příspěvekod MíšaN » 25 kvě 2022, 11:50

Já to používám tak, že když někam jedu, podívám se na místní výpis, jestli tam náhodou nemají štítek a pokud ano, zajdu na místo, kde se dá koupit.
Na web chodím víc z mobilu než z PC, ale osobně si nemyslím, že je nutné zapracovat na mobilní verzi nebo přímo na apce. Přístup a funkce jak z mobilu, tak z PC šlape bez problémů. Mobilní verze mi proto přijde zbytečná.
Štítky ze zahraničí bych naopak velmi uvítal. Jenom bych se striktně držel těchto barevných/malovaných štítků ve tvaru "erbu", pokud bych měl na výběr. Někde prodávají takové hranaté s fotkou místa, nebo klasické kovové štítky - ty bych sem nedával. Zaměřil bych se na tu dosavadní podobu. :)
Pak mě ještě napadlo, občas tu v diskuzi někdo něco prodává/shání, a také na aukru se čas od času něco vyskytne. Nebylo by možné udělat přímo tady nějakou burzu ve stylu sbazar? (obrázek/fotka štítku, cena, kontakt)
MíšaN

Příspěvekod Jirka » 26 kvě 2022, 21:20

Dobrý den, tak za prvé vyslovuji velký dík za obnovení stránek.
Nyní k otázce. Stránky používám klasicky na webu, je to přehledné. Pokud jsem na dovolené otevírám stránky v prohlížeči na mobilu. Samostatná mobilní aplikace se mě zdá zbytečná. Bylo by to tříštění dat, nehledě k tomu že mobil nikdy nenahradí velkou obrazovku.
Pokud se týká uveřejnění i jiných štítků a dalších informací, myslím si že je to opět zbytečné. Jeden bude chtít Stampky, další vizitky a bude v tom akorát zmatek.
Pokud si i štítku kliknu na místo sehnání a otevře se mě to místo v mapě, tak dle mých zkušeností údaje v mapách o tom místě jsou často neúplné, nesouhlasí ani tel. čísla. Ideální je si najít konkrétní webové stránky toho místa a tam bývají informace např. o otvírací době správně.
Ale zase vše je to jen můj názor a zkušenost.. Navrhnul bych začít inovaci toho co je a pokud se dokážeme domluvit na financování provozu stránek tak even. přidávat další možnosti.
Přeji všem hezký den. Jirka
Jirka

Příspěvekod [redacted] » 28 kvě 2022, 21:24

Appka se mi zdá zbytečná. Stránka je dobře přístupná jak z počítače tak i z internetového prohlížeče na mobilu.
[redacted]

Příspěvekod jrypacek » 11 črc 2022, 16:50

Před pár dny jsem nasadil první aktualizovanou verzi webu. Nyní je na řadě práce na struktuře databáze a administraci pro přidávání štítků. Potřeboval bych od vás ale poradit.

Aktuálně jsou štítky uspořádány do "míst", která mohou obsahovat více než jeden štítek. Pro ukázku uvádím dva příklady:

1. https://www.turistickestitky.cz/detail/?un=desna
  2. https://www.turistickestitky.cz/detail/?un=ceskykrumlov

Podle čeho se určuje, které štítky k sobě patří? Je mi to jasné u velmi podobných štítků, které byly například opraveny (viz chyby v Desné) nebo u štítků se stejným textem a motivem (pouze novější verze apod.).
V Desné ale máme obec samotnou, vilu, hrobku a JKL. U Krumlova to je opět obec, kostel a zámek.
Všechny štítky se jistě dají koupit v jedné obci a velmi pravděpodobně i na jednom turistickém místě.

Je to takto v pořádku, nebo by to spíše mělo být jinak?
jrypacek

Příspěvekod Berry » 06 srp 2022, 13:20

Dobrý den,

delší dobu jsem byl mimo a tak aspoň teď bych se chtěl jinak v webu vyjádřit. Co se týká financí a času toho kdo se o to stará tak bych navrhoval zavést roční příspěvky v nějaké rozumné výši (100 nebo 200 Kč ročně). Myslím si, že nás sběratelů je dost, kteří tento web využívají a tahle částka za rok nikomu nic neudělá.

Další věc web nebi mobilní aplikace. Jsem pro obojí. Například dřevěné turistické známky mají celkem jednoduchou apku do telefonu a je to super, ale web bych určitě chtělo zachovat a případně jen aktualizovat.

Poslední věc jsou zahraniční štítky. Bylo by fajn kdyby zde byl i seznam štítku s cizích zemí. Vždy dána země a k ní přiřazené štítky.

Je to všechno jen můj názor.

Ale moc děkuji těm, kteří se.o web nějak starají a tím pádem mám možnost tyhle štítky trošku i v jednoduší míře sbírat.
Berry

Příspěvekod jrypacek » 06 srp 2022, 15:01

Díky za názor, myslím že se tedy pokusím zavést i štítky ze zahraničí. První to bude ale chtít vychytat jejich přidávání, neb já to dělat nemohu. :)

Ještě bych rád znal názor sběratelů na předminulý příspěvěk v tomto tématu, kdy jsem se ptal na uspořádání štítků do míst, abych mohl navrhnout novou strukturu databáze.
Nevím totiž, jestli seskupit maximum štítků z jednoho místa (obce atd.), nebo naopak seskupit jen ty téměř stejné. Aktuálně jsou na webu k vidění oba případy a chtělo by to sjednotit.
jrypacek

Příspěvekod Steew » 03 zář 2022, 20:30

Zdravím,

díky za obnovu webu! Za mne následovně...

1) Též jsem pro nějaký příspěvek, formu a výši nechám na vás. Upřímně si myslím, že by bylo fajn, aby přispěvovatelé byli zviditelněni na webu, případně včetně částky nebo nějakého „odznaku“ v sekci sběratelé. Takový menší motivační bonusík navíc. :idea: :D

2) Osobně bych velmi uvítal appku, stačila by nějaká jednoduchá, buď s možností stažení celé databáze a mít ji offline nebo online bez stažení databáze(?). Web samozřejmě zachovat. Napadlo mne, že by přispěvovatelé appku mohli mít zdarma, jinak bych ji nechal proplatit, nicméně to je hlavně asi otázka byrokratická? :roll:

Co se týká webu, možná v těch výpisech mít lepší filtr? Zas, nevím zda to není zbytečné nebo náročné na tvorbu. :shock:
V sekci moje štítky nějaký lepší filtr, s vyhledáváním? Zpřehlednit? :roll:

3) Též bych uvítal štítky ze zahraničí a držel bych se striktně těchto štítků, barevné ve formě erbu.

4) Co se týká uspořádání štítků, tak to upřímně nevím. Možná seskupit maximum štítků z jednoho místa? Pro větší přehlednost? :?
Steew

Příspěvekod jrypacek » 04 zář 2022, 07:20

Díky za názor. První na řadě je určitě změna databáze a přeuspořádání štítků a pak už bude možné pracovat na dalších zajímavých věcech. Počkáme na podzim, jestli to tu více ožije a získám více reakcí, abych se do toho mohl pustit. :)
jrypacek

Příspěvekod jrypacek » 17 zář 2022, 12:03

Nasadil jsem na web aktualizaci s přepracovanou databází, všechno by snad mělo fungovat jako dosud. Vzhledem k náročnosti teď nejspíše nějakou dobu nebudou žádné novinky. Další případná aktualizace by měla krom drobností přinést i administraci na přidávání štítků.
Poté by již mohla přijít pomoc od dobrovolníků ve formě kontroly a doplnění údajů u stávajících míst a štítků. Jak jsem ale psal, v nejbližších měsících se k tomu pravděpodobně nedostaneme.

Díky za podporu
jrypacek

Příspěvekod Jirka » 19 zář 2022, 21:06

Dobrý den,
po aktualizaci mám v seznamu "Moje štítky" totální chaos. Nejsou podle abecedy, ukazuje to např. 3x Adršpach a pod každým se otevře všech šest štítků a jeden Adršpašské skály a pod odkazem se otevřou tři štítky.....,Pecka je tam 2x pokaždé jinde, ...... Tahle aktualizace se nepovedla. Jirka
Jirka

Příspěvekod jrypacek » 19 zář 2022, 21:31

Díky za reakci, řazení jsem opravil. Ale vůbec jsem podle vašeho příspěvku nepochopil, co je tam dále špatně. Nevím totiž, jak přesně to fungovalo dříve. Děkuji
jrypacek

Příspěvekod Jirka » 20 zář 2022, 13:30

Super, již to je jak má!!!!!!! Na vysvětlenou: já mám 5x Adršpach a je jich 6. V Mých štítkách se zobrazí Adršpach na šesti řádcích, 5x označen zeleně a jednou co nemám červeně. Včera tam byly tři řádky a v každém všech šest jako v seznamu štítků. Dnes už je to super včetně rovnání podle abecedy. Ještě jednou velký dík. Jirka
Jirka

Příspěvekod Joban » 23 zář 2022, 22:40

Hello. I am a Dutch collector. I am a lot in your beautiful country and when i am here I try to buy as much labels as possible. To make it a bit easier to know where the labels are sold I am busy to create a list in google Maps. It's very easy to show the places where labels are sold. I can share this list with every body who uses Google Maps. The only problem is that I delete the places that I already have visit. But when there are enough people that are interested I could make a complete list.
The list is not finished yet but will have selling points from 800 labels (the other 280 I already have). Please let me know if this is something that you can use. Regards Hans.
btw it's free !!!
Joban

Příspěvekod Joban » 24 zář 2022, 20:37

Do Goole Maps jsem vložil prodejny v Moravskoslezském kraji, Olomouci a Zlíně. Kliknutím na odkaz se otevřou Mapy Google s prodejnami.

https://goo.gl/maps/dd8wAm64472cSmxYA

Tento příspěvek byl přeložen online. omlouváme se za případné chyby. Hans
Joban

Příspěvekod Joban » 24 zář 2022, 20:42

Omlouváme se za špatný odkaz. Toto je správná varianta

https://goo.gl/maps/gZGNPsUQwrWcBH4h6
Joban

Předchozí

Zpět na Obecná diskuze