Krásný den, trochu jsem své úvahy rozepsal.
Dukáty
Donate je super, jen bych ocenil info kolik je potřeba ještě vybrat, případně kolik se už vybralo. Členský příspěvek zní asi nejlíp. Je tu tolik sběratelů, že kdyby každý zaplatil jednou ročně průměrnou cenu jednoho štítku, tak to v klidu pokryje náklady na pár let a zbytek se může spořit na modernizace nejen teď, ale i na další modernizace do budoucna.
Potíž je v tom, že jakmile se někde točí prachy, tak nastává problém jak administrativně (pokud berete peníze za službu, musí to být ošetřený), tak prakticky (pokud to není ošetřený, nikdo nemůže zaručit, že se to skutečně použije k danému účelu).
Hodně se to řeší založením spolku nebo jiné formy „klubu přátel“ a ve stanovách se určí odpovědná osoba – pokladník. Jinak je tu ta varianta posílat peníze a věřit. To si ale myslím, že může dost lidí odradit + pokud to někdo nahlásí úřadům, tak se jim to určitě líbit nebude. Tím neříkám založme spolek, jen říkám pozor na výběr peněz (trochu se v tom pohybuji, proto o tom mluvím).
Web
Moc díky za obnovení činnosti. Už jsem tu nad tím málem zlomil svoji turistickou hůl a najednou se po dlouhé době přihlásím a říkám si „A hele, tady se něco děje!“

Mám velký zájem na tom, aby to tu fungovalo dál. Už dříve jsem nabízel správci pomoc jako dobrovolník, ale nebyl zájem. Je tedy fakt, že ten proces přidávání, když jsem si přečetl, bych asi úplně bez problémů nedal.
Co se týká podoby webu, to je vždy hodně subjektivní tak napíšu, jak to vnímám já. Info kde koupit je pro mě zásadní a určitě bych ho nechal. Naopak odkaz na stránky toho místa nebo mapu, případně odkaz na mapy.cz mi přijde zbytečný – to si může každý dohledat sám na rozdíl od místa koupení. Stejně tak si myslím, že by tam nemuselo být políčko značky, které odkazují na tematický výpis (za mě je to pro web složité a navíc, byť je to forma rozšířeného vyhledávání). Jako základ používám místní výpis a to mi vždy stačilo. Přidal bych info, zda je štítek dostupný – mnohé se již neprodávají anebo se právě prodávají jinde, takže nějakou formu úprav, aktualizace/hlášená zjištění sběratelů nejsou k zahození. Případně diskuze přímo pod štítkem? Mohlo by být fajn zjednodušené přidávání přímo přes web, kde by to před zveřejněním mohl správce upravit, a hlavně odsouhlasit zveřejnění. Přidávající by jen předem vyplnil požadovaná políčka a nahrál fotku. Mohlo by to ulehčit práci správci. Pokud by se platilo, tak je hlavní, aby přidávání a základní přehled byly dostupné všem – bez rozdílu, zda platili nebo ne (je nesmysl se ochudit o štítky jen kvůli pár korunám). Platící členové by mohli mít výhodu elektronické databáze – jako teď a přidávat si štítky do sbírky pro lepší přehled. Neplatící by o tohle přišli? Ale mohli by se na vše podívat, přidávat nové, diskutovat apod. Jen by neměli tu možnost chlubit se sbírkou a mít o ní přehled na webu. Holt by si udělali printscreeny, vytiskli si to a odškrtávali tužkou

(Je to jen varianta, co mě napadla v souladu s návrhem na finanční příspěvky.)
Mám kamaráda, který se tvorbou a úpravou webů živí. Pokud bude zájem můžu se ho poptat na možnosti a výši kamarádské slevy pro modernizaci. Jenom je potřeba abychom už opravdu věděli co chceme, pokud bychom za ním šli. Zároveň se nabízím jako dobrovolník na vše, co bude potřeba – bohužel nejsem ani programátor, ani grafik. Přesto se pokusím pomoci jakkoli jinak - stačí říct. Případně pomůžu s něčím jako spolek. Zní to složitě, ale mělo by to řadu výhod – krom financování bychom mohli více šířit povědomí o štítcích, např. pořádat výstavy, burzy apod. Jen je otázka, zda máme chuť a čas se tomu věnovat více a posunout to výš nebo nám stačí tahle databáze, ve které si budeme všichni tiše přehrabovat to svoje a jednou za rok dá pár srdcařů stovku na provoz.
Snad mě za ten dlouhý spis neukamenujete, ale když už je ta možnost se k tomu vyjádřit…
Ať se všem daří, a kromě pěkného dne přeji spoustu nových štítků do sbírky!
MíšaN